Tome of Madness

Publicerat den Författare .

Rich Wilde från Book of Dead är tillbaka med ännu ett äventyr, den här gången i Tome of Madness. Det är Play’n GO som skapat den här sloten också och den är minst lika spännande. Den är utrustad med intressanta och innovativa bonusfunktioner och gott om vinstchanser.

Tema

Temat i spelet är H.P Lovecrafts litterära universum från Cthulhu-mytologin. Wilde är på jakt efter Book of Madness och den bjuder på härliga skatter på vägen. Bakgrunden av spelet är en skum sal och huvudpersonen står till höger om spelplanen med boken i handen. Symbolerna i spelet består av färgade stenar och mystiska symboler. Själva boken är förstås också med som en symbol i spelet.

Vinstlinjer och insatser

Spelplanen i Tome of Madness består av 5×5 symboler och det finns inga vinstlinjer i spelet. Istället vinner du när du matchar minst 4 symboler horisontellt och/eller vertikalt och vinnande symboler försvinner och lämnar plats åt nya. Det finns ett stort insatsspann i spelet, du kan satsa mellan 1 och 1 000 kronor per spinn. Volatiliteten är väldigt hög i sloten och RTP ligger på 96 procent.

Bonusfunktioner

Det finns en del innovativa funktioner i spelet. Det finns till exempel ett öga gömt på slumpmässiga positioner och när du skapar en vinst över den positionen låser du upp två speciella wilds. När du vinner laddas även portalen upp, vilket också ger wild-symboler på spelplanen. Om du vinner med en av dem aktiveras funktionen Abyss som tar bort en rad eller kolumn från spelplanen.

Du kan också aktivera funktionen Void som tar bort alla av en slumpmässigt utvald symbol. Det finns också en multiplikator-wild och en Mega wild i spelautomaten. Du kan också trigga ett spel som heter Other world free rounds där det finns tre olika Portal Effects och dina free rounds fortsätter tills alla portaleffekter har spelats. Det låter kanske förvirrande men du kommer att lära dig snabbt.