Spela Flashspel gratis

Publicerat den Författare .

Du behöver inte alltid köpa spel när du söker underhållning, det finns otroligt många gratis Flashspel att tillgå på nätet. Allt du behöver göra är att skriva in ”free online games” eller ”free online flash games” i en sökmotor så kommer du få upp en rad olika alternativ.

Vad kräver spelen?

Som du kanske redan gissat krävs det att du har Flashplayer installerat på din dator. Vissa av spelen går även att spela på mobil, men till många behövs det en mus. Det kräver också att du har en bra internetuppkoppling för att spelen ska fungera utan avbrott. Du behöver normalt inte logga in på någon hemsida utan startar bara spelet direkt i webbläsaren.

Pusselspel

En populär kategori inom Flashspel är så kallade pusselspel där det handlar om att lösa ett pussel, lista ut mönster eller liknade. Dessa är både bra hjärngympa och avkopplande underhållning. Ett exempel är ”Bubble Shooter” där du ska skjuta ner alla kulor av samma färg. Om du misslyckas kommer kulorna att hoppa ner ett steg på skärmen. Ett annat klassiskt exempel är välkända ”Tetris”.

Bilspel och och tjejspel

En annan kategori som är väldigt populär och underhållande är bilspelen. Det kan antingen vara klassiska racingspel där du tävlar mot andra datorstyrda förare och ska komma först i mål. Dock är det inte den enda typen av bilspel. Många är också så kallade simulationer där du ska vara buss- eller lastbilschaufför under en dag. I denna kategori finns även spel där du ska parkera bilar eller liknande.

Sista kategorin som vi vill tipsa om är tjejspel, vilket är en mycket bred kategori. Här kan du hitta allt från spel där du ska klä en tjej i olika kläder till att sminka eller fixa håret. Inom denna kategorin kan du även hitta många matrelaterade spel. Kanske får du ett recept och ska laga till en tårta eller maträtt? Eller varför inte sköta en restaurang?