Rise Of Merlin

Publicerat den Författare .

Play’N Go har genom åren gett ut mängder av välproducerade slots och Rise Of Merlin är inget undantag. Med trollkarlen Merlin ifrån sagorna om kung Artur i huvudrollen har Play’N Go skapat en slot som påminner om den älskade klassikern Book of Dead men med en intressant tvist i bonusspelet.

Bonusspelet i Rise Of Merlin bygger på samma princip som bonusen i Book of Dead, man får en slumpmässig symbol som expanderar ifall man träffar den. Skillnaden på Rise Of Merlin och Book of Dead är att retriggers i Rise Of Merlin är väldigt värdefulla då de låser upp ännu en expanderande symbol.

Symboler

Rise Of Merlin använder sig av de grundläggande symbolerna 10,J,Q,K,A och deras mer värdefulla symboler är ugglan, isdraken och elddraken. Den mest värdefulla symbolen i Rise of Merlin är Merlin själv, han har en elegant symbol med en blå bakgrund, det är honom du vill hålla utkik efter i bonusspelet.

Tre scatters behövs för att aktivera bonusspelet, dessa scatters är även wilds vilket gör att ifall de radar upp sig kan de bli väldigt värdefulla även ifall man inte lyckas aktivera bonusspelet. Med en RTP liggandes på 96% och en hög volatilitet kan Rise Of Merlin absolut bli en ny favorit bland Play’N Gos slottar.

Grafik och Ljud

Grafiken i spelet speglar en förtrollad värld. Man bjuds in till Merlins kammare och bakgrunden lyser upp utav magiska föremål som svävar i luften. Berättelsen om trollkarlen Merlin bygger på mystik och magi i en främmande värld, vilket är något jag tycker att skaparna till denna slott har lyckats återskapa med sin grafik.

Musiken i spelet ska fånga en mystisk och äventyrlig känsla. Jag måste säga att jag är positivt överraskad till hur välgjord musiken till denna slot är. Det känns som att musiken skulle kunna vara tagen direkt ifrån ett intro till någon fantasyserie vilket sätter en mystisk stämning i spelet så fort man öppnar det.